VISST KAN MAN TÄVLA I LINEDANCE

Digital Linedance Tävling

Länk till anmälan:  Klicka HÄR 

Tveka inte var med och dela ditt bidrag. Våra domare Jonas Dahlgren och Emil Zetterström kommer att bedöma era filmer och samtliga tävlingsbidrag kommer att få en personlig bedömning med tips från domarna.

Som grädde på moset kommer vi att lotta ut dansskor till ett värde av 1.000 kronor från Zeta Rent o Event.

I dessa tider när Corona har stängt ner alla tävliningar vill vi i Swedish Motion In Line (SMiL) och U&Me Dance Umeå, i samarbete med Danssportförbundet (DSF Linedance) anordna en inofficiell, gratis digital tävling.

Förhoppningen är att vi skall ha extra anledning till att hålla ångan och motivationen att dansa och träna under sommaren, för att under sensommaren delta i denna digitala tävling. De vinnande bidragen kommer att sändas på Danstv.se, Facebook samt Instagram.
Alla som deltar kommer att få feedback från domarna, så ni får stöd och tips inför er nästa tävling.

Klipp från bidragen kan kommas att användas i marknadsföringssyfte hos Danssport Förbundet (DSF), för att synliggöra Linedance och visa på vilken bredd vi har där målet är att hitta nya potentiella Linedansare.

Att delta är gratis, men om ni vill gå gärna in och stötta Linedansarnas fantastiska - Linedance Foundation.
De hjälper otroligt många av våra underbara koreografer och dansare ekonomiskt när oförutsedda händelser sker, till exempel Covid -19 eller psykisk ohälsa.
http://www.linedancefoundation.com/donate.html

Behöver du/ni stöd eller hjälp från Linedance Foundation?
Kontakta då Jonas Dahlgren som arbetar som ambassadör för Sverige på Jonas@uandme.dance)

Reglerna är enkla, anmäl er i detta formulär och skicka sedan filmen via https://wetransfer.com till vo-ld@danssport.org
Damer och herrar kommer att tävla mot varandra. Det finns inga regler för kläder och skor, ta på dig något som du känner dig bekväm i. Åldersgrupperna kan komma att ändras beroende på hur många som anmäler sig. När du spelar in din film använder du originalmusiken till dansen.

Länk till film (Lägre klass):
Dansnamn: Groovy Love
https://www.copperknob.co.uk/stepsheets/groovy-love-ID127139.aspx

Länk till film (Högre klass):
Dansnamn: Pieces
https://www.copperknob.co.uk/stepsheets/pieces-ID111955.aspx

Ni får:
Feedback och kommentarer på era presentationer.
Chansen att vinna ett presentkort på dansskor/boots/kläder från Z Rent o Event till ett värde av 1000:-

Deadline för inlämnande av tävlingsbidrag är den 16 oktober 2020.
Resultaten kommer att presenteras på www.dancenews.se och er mail så snart som möjligt efter deadline.

Tveka inte att anmäla er! Det viktigaste är att vi fortsätter att ha kul och dansa
Varmt välkomna önskar vi på
/ Smil - U&Me Dance och Svenska Danssport Förbundet (DSF)
 

NATIONELLA TÄVLINGAR KOPPLADE TILL SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET

Självklart kan man vara medlem i vår förening utan att gå kurser, man kanske bara vill stödja oss att komma igång.

Om man vill tävla kan ni i och med att  vi är medlemmar i Svenska Danssportförbundet DSF, bli medlem  hos oss och teckna tävlingslicens, licens ingår i medlemsskapet, det gör även försäkring då man är iväg och tävlar för vår förening.

För att bli medlem klicka här Sedan går ni in på www.dans.se och registrerar er där, då kan ni ansöka om tävlingslicens och anmäla er till nationella tävlingar.

Medlemsskapet kostar 200 kronor per år.

INTERNATIONELLA TÄVLINGAR

Här är järngänget som tränade hårt för sin första tävling i nivå social i Sundsvalll 2018. Så mycket kul vi hade, vem säget att det inte är kul att tävla och träna

Övriga tävlingsgrenar

Utöver Classic Linedance där man tävlar helt individuellt, domarna bedömer vilken av dansarna som är bäst inom varje nivå och åldersklass samt couple/par danser, så kan man även tävla i group linedance, där man tävlar som grupp och bästa grupp vinner.

Man kan även göra egna koreografier och ställa upp i Country och Non Country Choreography, och dess olika svårighetsnivåer.

Den senaste tävlingstypen som kommit tillför att locka till sig fler ungdomar och nya dansare, denna kallas Modern.  I Modern väljer de ut tre populära oftast inte country utan lite mer modern och funky danser. Reglerna är förenklade, man behöver inte ha boots eller hatt och det är bara två svårighetsgrader och åldersindelningen är lite färre grupper.

Om man tävlar eller vill tävla i dans meddela detta, för då kommer ni automatiskt få försäkring iom att vi tecknar tävlingslicens hos DSF.

Är ni intresserade av att tävla, hör av er genom att klicka HÄR så fixar vi träningar mm.

Det finns tre stora organisationer som man kan tävla i internationellt,  den största i europa är WorldCDF.
 Sedan finns Masters In Line och UCWDC, varav den senare är den största i USA.
Det är också väldigt stort med couple dancing i USA.
Man kan även tävla i pardans, men det som man tänker mest på som tävling i linedance är Classic linedance. Det innebär att man lär sig upp till sex olika danser i 5 olika sk motions (musiksorter/karaktärer) och en Noveltydans som är att betrakta mer som en showdans. De fem olika motions är:

Lilt

Lilt tävlas i två olika motions,  Polka och East Coast Swing.  Även Samba ligger i denna motion, men det är sällsynt att Samba är med som tävlingsdans.

Smooth

Smooth är West Coast Swing  (WCS) och Night Club samt Two Step (NC2) 

Vals

Vals är den musik som är speciell eftersom den går i 3/4 dels takt. Där räknar man sektionerna i 6:or i stället för 8:or som i de andra danserna .

CUBAN

I Cuban tävlar man oftast i Cha Cha, men i de högre divisionerna kommer även Rumba in.

Funky

Funky innefattar otroligt mycket olika sorters musik och rörelsescheman, det kan dra åt street, hip hop, disco och många andra håll.

Novelty

Novelty kan man i korthet kalla för Showdans.