Vi är stolta medlemmar i Svenska Danssportförbundet. Gå gärna in på deras Facebooksida för oss Linedansare genom att klicka HÄR.  Vill ni bli aktiva inom förbundet, hör av er till Peggy Wandery på kontaktsidan.

I Danssportsförbundets  Årsbok  för 2020 finns vår härliga grupp med, Vi kämpande på under hösten hela vägen tills alla aktiviteter ställdes in. 

tävlingsgrupp

2 år i rad har vi nu haft ett gäng från Stockholm som ville prova på att tävlingsdansa. Det gör man genom att ställa upp i gruppen Social. Man lär sig tre danser och sedan går man ut och tävlar och har roligt. Det handlar om att dansa, tolka musiken och visa hur kul det är. Ett gäng av dessa är nu sugna på att lära sig mer och har börjat träna på Newkommer danserna. Hör av er till mig  Peggy på mail dans@swedishmotioninline.se. Det är buskul att dansa även om vi väver in lite teknik. Vi drar igång ordentiligt igen efter semestern. Så i Augusti någon gång, kolla här och på Facebookgruppen

Socialdanser

Vårt nästa projekt är att få er att upptäcka glädjen i när man går och socialdansar, vansinningt roligt. Vi har pratat om det på kurstillfällena, vi instruktörer kommer i möjligaste mån att vara med er och hjälpa er igenom den första tiden.
 

Vi hänvisar så gärna till Fire On Line och deras danser, iom att vi lär ut i stort sett samma danser på nybörjarnivå, finns möjligthet för alla att dansa. Boo Brygga, Hågelby och Medborgarplatsen. Håll utkik efter dessa det brukar alltid vara mycket lyckade tillställningar.

Det är dessa underbara tjejer som kommer att ta hand om oss, danser, alternativdanser och oftast en hel del allmän underhållning också. Fikat i rasten brukar inte gå av för hackor det heller - mums - och det bästa är att vi gjort oss förtjänta av dem. 

Som sagt var häng med vi i SMIL kommer i största möjliga mån att vara där och stötta er. 

Dans är livet

Det bästa för kropp och psyke är att dansa. En dansare lägger många fler år på ryggen, och samtidigt som man får ett lyckligare liv med mycket endorfiner och välmående så får man också en rakare rygg.

Dansa hos oss

Vi lägger stor vikt vid att alla är välkomna,  oavsett ålder, kön eller funktionsnedsättningar. Vi kommer göra allt vi kan för att ni skall känna er välkomna att få utvecklas i ert dansande.

Självklart är vi medlemmar i Svenska Danssportförbundet, med alla dess fördelar.


 

Varför dansa hos oss?

Vi som driver denna förening vill erbjuda alla dansare möjligheten att kunna välja sin egen utveckling, det finns så mycket mer än "chassé till höger, rock back", beroende på vilken musik/motion det är vi dansar så kan man utföra den stegkombinationen väldigt olika. Vill man lära mer, så finns den möjligheten.Det finns inget tak för vad vi kan göra.

Allt skall göras i den takt man själv väljer, vi som är nöjda med att lyckas sätta stegen skall njuta av detta, vi dansar här och nu.

MEN JAG KAN INTE

Jo då. Alla kan dansa!  

Vissa har svårt med balansen, att tex snurra. Andra är lite stela i lederna, då gör man det som funkar.Det finns alltid alternativ som är enklare om man inte är så smidig, vi har inga krav på perfektion, alla är olika. 
Du behöver inte bry dig i om du har taktkänsla eller inte, du kommer inte att trampa någon på tårna.
Eller rullanågon på tårna för den delen, för vi har också rullstolsdans på kusrplanen.